Energie prestatie

Energielabel
Vanaf 2008 moet iedere eigenaar bij de bouw, verkoop en verhuur  van zijn woning een energie prestatie certificaat in de vorm van het Energielabel kunnen overleggen. Het vereenvoudigd Energielabel welke sinds 1 januari 2015 verplicht is geeft globaal inzicht in de energiezuinigheid van de woning, gewaardeerd op een schaal van A (zeer energiezuinig) tot en met G (zeer energie onzuinig). Het bij verkoop of verhuur niet kunnen overhandigen van het definitieve energielabel kan u duur komen te staan. De Inspectie Leefomgeving en Transport kan een boete opleggen tot €405,–.

Kijk hier of uw woning al voorzien is van een geldig Energie label, de geldigheid en de eventueel bijbehorende Energie-index.

Energie-index (Ei)
Voor meer inzicht in welke energiebesparende maatregelen u kunt treffen kunt u een Energie-index (Ei) laten opstellen. De gebruiker van een gebouw krijgt zo aan de hand van ruim 150 kenmerken inzicht in het energieverbruik en eventueel een advies voor toepassing van energiebesparende maatregelen.  Bij het verkrijgen van de Energie-index welke een goed inzicht geeft in de energiezuinigheid van de woning krijgt u ook gratis het Energieprestatielabel. De Energie index wordt op een schaal gewaardeerd van EI kleiner dan 0,7 (zeer energiezuinig) tot boven 2,7 (zeer energie onzuinig). Verhuurders mogen aan de hand van deze Energie-index de huurpunten volgens het Woningwaarderingsstelsel (WWS) vaststellen.

Flinke besparing
Gaat u verbouwen of uitbreiden dan is het  verstandig om vooraf te kijken welke aanpassingen meegenomen kunnen worden. Dit is eenvoudiger en goedkoper dan achteraf. Als installaties zoals uw verwarmingstoestellen  in uw woning ouder zijn dan 8 jaar dan kunt u met vervanging van het toestel al snel een flinke besparing opleveren. Door het toepassen van actuele en innovatieve technieken verhoogt u het comfort en krijgt uw woning een modernere en milieubewuste uitstraling. Dit verhoogt daarnaast de waarde van uw woning.  Daarbij bespaart u niet alleen energie maar ook het milieu.

Energiebesparingadvies op maat
Be-Advised® is een door de overheid erkend en gecertificeerd EPA-adviseur en brengt snel en vakkundig het energieverbruik van uw woning in kaart. Hieraan gekoppeld kunt u een energiebesparing advies op maat krijgen, waarin nauwkeurig omschreven staat hoe en op welke onderdelen het energieverbruik van uw woning kan worden verbeterd.

Subsidies / stimulerings regelingen

Voor particulieren
Sommige provincies en gemeenten stellen subsidies voor EPA-maatwerkadvies beschikbaar. Ook geld- en hypotheekverstrekkers hebben aantrekkelijke financieringsmogelijkheden met een energie maatwerkadvies. U kunt dan al snel ruim € 500,- per jaar besparen op de energierekening door de adviezen uit het maatwerkadvies te laten uitvoeren voor uw woning. Dit maatwerkadvies  is een uitbreiding van het onderzoek voor de Energie-index. Hiervoor kunt u bij Be-Advised® terecht.

Voor bedrijven
Bent u een ondernemer die investeert in energiebesparende technieken of duurzame energie? Dan kunt u gebruikmaken van diverse fiscale aftrekmogelijkheden zoals de investeringsaftrek. Uw energiekosten gaan omlaag én u betaalt minder inkomsten- of vennootschapsbelasting.

Zoekt u voor uw bedrijf een technische oplossing die zo min mogelijk belastend is voor uw bedrijf?

Vraag bij Be-Advised® naar de mogelijkheden voor MIA (Milieu Investeringsaftrek) en Vamil (willekeurige afschrijving milieu-investeringen).

Bel ons of stuur ons een e-mail voor het maken van een afspraak.  Wij kunnen ook ’s avonds of in het weekend bij u langs komen.