Energiescan, energie advies en energie besparende maatregelen

Energiescan.
De energiescan is voor bedrijven een beknopte opname van de huidige energetische situatie, waarbij gekeken wordt waar besparingen te behalen zijn in het energieverbruik van de installaties zonder al te ingrijpende aanpassingen.
De energiescan kan tevens een basis zijn voor een energie advies, maatwerk advies of energielabel.

Energie advies.
De energiecoach kan een energieadvies geven hoe u op energie kunt besparen en zodoende een lagere energierekening krijgt.  Tijdens het opnamebezoek kan worden vastgesteld welke besparingen op verlichting, verwarming  en koeling mogelijk zijn. De kosten voor maken van een energieadvies verdient zich binnen de kortste tijd terug.

Energie besparende maatregelen.
Energie besparende maatregelen kunnen vaak zonder grote investeringen al uitgevoerd worden, te denken valt aan bewust gebruiken van energie zoals de thermostaat een graadje lager zetten, tijdig en goed onderhoud van apparatuur, energiezuinige verlichting toepassen, maar ook bij het uitvoeren van verbouwingen en groot onderhoud van een gebouw kan vaak tegen geringe meerkosten beduidend meer energie bespaard worden. Ook als er geen concrete verbouwplannen zijn kan het verstandig zijn om te kijken waar er energie bespaard kan worden. De meeste energiebesparende investeringen verdienen zicht binnen een paar jaar al terug.

Bel ons of stuur ons een e-mail voor het maken van een afspraak.  Wij kunnen ook ’s avonds of in het weekend bij u langs komen.