Definitief energielabel

Voorlopig energielabel omzetten naar definitief energielabel.
Elke woningeigenaar of verhuurder die nog niet in het bezit is van een energielabel, heeft begin 2015 een voorlopig energielabel ontvangen. Dit voorlopige energielabel geeft de zuinigheid van de woning weer in een letter van A tot en met G. Letter A stelt de zuinigste woningklasse voor en de letter G de minst zuinige.

Het voorlopig energielabel geeft op basis van 10 woningkenmerken slechts een indicatie van de energieprestatie van de woning. Misschien zijn er inmiddels energiebesparende maatregelen getroffen, zoals zonnepanelen of dak- en vloerisolatie. De woning heeft dan feitelijk een beter energielabel dan geschat. Bij de verkoop of verhuur van de woning is het verplicht dat er een definitief energielabel wordt overhandigd aan de nieuwe koper of huurder.

Het definitieve energielabel behoud 10 jaar zijn geldigheid, bij aanpassingen van één van de kenmerken kan het zeker slim zijn om het energielabel te laten herzien.

U kunt zelf online een energielabel aanvragen via http://www.energielabelvoorwoningen.nl/.

Heeft u moeite met het verkrijgen van de benodigde gegevens? Wij kunnen u bij de aanvraag en verkrijging van de benodigde correcte bewijsmaterialen helpen.

Wij kunnen u een gecertificeerd energie prestatie advies leveren in de vorm van bepaling van de Energie-index van uw woning, waarbij u het definitieve Energie label er gratis bij krijgt. Klik hier voor meer informatie.

Wilt u weten welke energie besparende maatregelen voor uw woning het meest geschikt zijn? vraag dan om een gecertificeerd maatwerkadvies. Klik hier voor meer informatie.

Bel ons of stuur ons een e-mail voor het maken van een afspraak.  Wij kunnen ook ’s avonds of in het weekend bij u langs komen.