Bijna 40% nieuwbouwwoningen zuiniger dan de eis

11-03-2019 Bouwbedrijven bouwen steeds energiezuinigere woningen. Bijna 40% van de nieuwbouwwoningen is 25% zuiniger dan de wettelijke eis. In 2016 was het aandeel tweemaal zo klein.

Nieuwbouwwoningen moeten wettelijk een Energieprestatiecoëfficiënt (EPC) hebben van maximaal 0,4. Uit de verleende bouwvergunningen in 2018 blijkt dat een groot deel veel beter presteert. RVO baseert de cijfers op Bouwtrend, een online database met bouwvergunningen. Daaruit blijkt ook de opmars van zeer energiezuinige woningen, zoals nul-op-de-meterwoningen (NOM). Nog nooit was het aandeel woningen met een EPC-waarde van kleiner en gelijk aan 0,0 zo groot geweest: bijna 14%.

Lees verder op de bron NEN

Energiekosten stijgen in 2019 met € 300,–

In 2019 zal een gemiddeld gezin over het energieverbruik (3500 kWh elektriciteit en 1500 m3 gas) zo’n €300,– meer aan belastingen en netwerkkosten betalen via de energierekening dan dat in 2018 het geval was.

 

Vervolg Groningse Ondernemers Challenge

Uit diverse inzendingen is onze project “energie inloopspreekuur”
positief opgevallen en krijgen we steun van “de Groningse Ondernemers Challenge”

De Gemeente Groningen heeft het voor ons mogelijk gemaakt om het gratis inloopspreekuur te starten. Sinds 27 november 2017 houden we elke 2e en 4e maandag van de maand het gratis inloopspreekuur in het Poortershoes aan de Oosterweg 13 te Groningen.

Om het gratis inloopspreekuur ook in de toekomst mogelijk te houden zijn we met een actieve groep vrijwilligers verschillende initiatieven aan het opstarten. Zoals het begeleiden van groepen die collectief energiebesparingen willen oppakken.

Schenking Zonnepaneel

De waarde van de door ons gewonnen zonnepaneel (Grunnegerpower actie)
schenken we aan het gratis energie inloopspreekuur.

Wilt u ons ook helpen? Deel ons op de verschillende media waardoor we nog meer steun kunnen krijgen voor dit belangrijk project

Start Gratis Advies

Wil je energie besparen, maar weet je niet goed waar je kunt beginnen of wat jij kunt doen?
Loop dan eens binnen op het gratis inloopspreekuur “Energie besparen kan iedereen”
voor een gratis energiebesparingsadvies.

Het gratis inloopspreekuur “Energie besparen kan iedereen”
is op 27 november 2017 gestart te Groningen in het Poortershoes.