Waarom? Voor Wie? Waar? Wanneer?

Foto LSfotografie

Waarom?

Omdat we elkaar kunnen helpen met energie besparen.
Energie besparen scheelt geld en geeft energie!

Op het inloopspreekuur kunt u terecht met al uw vragen over energie besparen, CO² reductie, all-electric, gasvrij, verduurzaming en nog veel meer gerelateerde energie zaken.

Oosterpoort3p0 vindt het inloopspreekuur verbindend en zal regelmatig aanwezig zijn om hun onderwerpen (Mobiliteit, Energie, Voedsel, Produceren, Samen werken en Wonen/living) extra te belichten en vragen hierover te beantwoorden.

1. De Oosterpoort 100% duurzaam in 2025, daar gaan wij voor!
2. De stad Groningen 100% duurzaam in 2035, daar gaan wij voor!
3. Nederland 100% duurzaam in 2050, daar gaan wij voor!

 

Voor wie?

Voor iedereen die zuinig voor het milieu en zichzelf wil zijn.

Het gratis inloopspreekuur in de wijk is voor iedereen maar juist voor minima. Mensen die het niet zo breed hebben, zijn gebaat bij energie- en dus kostenbesparing.

In het spreekuur komen diverse mensen uit de buurt zowel eigenaren als huurders, met vaak het idee van dat men eigenlijk “alles” al heeft gedaan om energie te besparen. Vaak blijkt dat er nog wel het één en ander valt te besparen ook zonder dure investering in zonnepanelen bijvoorbeeld.

Zaken zoals het afdichten van kieren, een graadje kouder verwarmen, korter douchen, op juiste manier ventileren, alleen daar verwarmen waar nodig en dergelijke zijn al zonder of met weinig kosten te realiseren.

Andere partijen die verduurzaming, energiebesparing Co2 reductie, circulaire economie en dergelijke adviseren, kunnen in overleg op de inloopspreekuren ook hun bijdrage leveren.

Ook mensen en bedrijven die ideeën hebben over verduurzaming, energiebesparing, energietransitie, of op ander wijze hun steentje willen bijdragen om elkaar te helpen om verduurzamingsdoelstellingen te realiseren zijn van harte welkom.

Ben je handig en zou je als vrijwilliger willen helpen met bijvoorbeeld het aanbrengen van energiebesparende zaken bij minima dan wil ik je graag ontmoeten.

Het inloopspreekuur is gratis, voor specialistisch of aanvullend advies kan een kleine bijdrage naar draagkracht worden gevraagd.

 

Waar?

In het Poortershoes Oosterweg 13,  Groningen

 

Wanneer?

Met ingang van 27 november 2017, elke 2e en 4e maandag van de maand tussen 19:00 en 21:00 uur (maar niet op feestdagen en in schoolvakanties)

 

Vind je het een mooi initiatief? Heb je ook ideeën om Energie te besparen of andere duurzame oplossingen in een sociale omgeving in te brengen? kom eens langs of neem contact met ons op. 

 

Download hier uw raamposter inloopspreekuur Energie besparen kan iederéén.

Energie besparen kan iedereen, maar samen kunnen we veel meer! Steun ons.

Agenda: